De cañas na casa con Waytap
Un dos soños de calquera bebedor de cervexa é poder gozar, na casa, dunha caña ben tirada dalgunha das súas cervexas favoritas.
Hai anos que ando á procura dese soño.
Nun primeiro momento pensei en mercar, de segunda man, un tirador da estrella para poñer na barra do bar que teño instalada no salón da casa. O problema é evidente, ou bebes cañas a esgalla ou a cervexa acaba derramada. Engadir que o prezo de toda a instalación tampouco era moi atraínte.
Anos despois apareceu un sistema caseiro para determinados tipos de barrís pequenos, de cinco litros. O dispensador de cervexa Krups tentou de facer ese soño realidade…mais non era perfecto. Nunha primeira quenda o Krups, estaba pensado para barrís de Heineken, e a verdade para beber Heineken, mellor quedamos como estabamos. Co paso do tempo a oferta foise ampliando e hoxe en día hai máis marcas pero o sistema ao final non acabou de despegar.
Sen embargo, hai un par de semanas e de xeito totalmente casual, atopei un cacharro que pode facer ese soño realidade. Ciencia e cervexa unidas para dar unha solución enxeñosa, económica e, polo que parece, definitiva e é que Fizzics Waytap, sen empregar CO2, nin nitratos nin trucos raros, consegue que calquera cervexa, en botella ou en lata, acabe nun vaso cunha carbonatación axeitada, cos aromas propios e unha boa e saborosa capa de crema. O Waytap emprega ondas ultrasónicas para conseguir que as burbullas se compacten formando unha escuma densa que lembra á crema producida por un tirador de calquera bar. O sistema está patentado, probado e tal e como afirman centos de persoas e revistas especializadas que xa o probaron, o resultado é óptimo.
Fizzics Waytap fixo xa unha primeira tentativa no ano 2015, grazas a unha campaña de mecenado conseguiu sacar adiante o proxecto, repartindo entre os mecenas unhas 2000 unidades. Mais, neste 2016 decidiron facer un produto máis cómodo, cun novo deseño máis innovador e, sobre todo, cun prezo accesible e que puidera chegar a un público máis amplo. Para conseguilo iniciaron Fizzics Waytap na plataforma Kickstarter. O obxectivo era conseguir medio millón de dólares…levan máis de 800.000 nestes momentos, o que da unha idea clara da viabilidade do proxecto e das gañas do consumidor de cervexa deste tipo de aparellos.
As principais ventaxas do Waytap pódense resumir en:
- apto para case todos os tipos de botella e lata
- non precisa unha toma de corrente, vai a pilas
- moi doado de transportar, polo que se pode mover a calquera sitio
- o sistema de ondas ultrasónicas non altera o producto
- prezo accesible (100$ se es mecenas, uns 120-130$ cando saia ao mercado).
Teño participado noutros proxectos de mecenado deste tipo, sobre todo, para a edición de traballos discográficos ou películas, mais nunca tivera participado nun financiamento de tipo empresarial. Se todo vai ben e se cumpren as expectativas, a finais de ano poderemos probar o produto. Agora que a cervexa artesá está nun momento doce, abrindo mercados e gañando visibilidade, pode ser que este aparato sexa o empurrón definitivo para conseguir que a cervexa artesá se consolide, por fin, entre os consumidores.
Unha pequena demostración do Waytap neste anuncio da propia marca.